Четиринадесет ученици от Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, град Казанлък се завърнаха от Германия след успешно осъществяване на проект „Повишаване на професионалните компетенции на учениците по диагностика, техническо обслужване и ремонт на автомобили” по европейска програма “Обучение през целия живот”, секторна програма Леонардо да Винчи – Мобилност. Програмата се финансира с подкрепата на Европейската комисия.

продължава>


Сто ученици от 24 училища в страната взеха участие в тазгодишното издание посветено на социалните иновации в т.нар. Иновационен лагер. Разделени в отбори, участници от различни училища трябваше да се сработят, за да решат казус, зададен от Хюлет- Пакард .

 

продължава>

Осмокласникът Лъчезар Фотев е един от педесетте ученици, които спечелиха стипендия в програмата „Силен старт” на Пощенска банка.  Традиционно инициативата се провежда под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката. Партньори на програмата тази година бяха още неправителствени организации, работещи в сферата на образованието и младите хора - Български дарителски форум, фондация „Пайдея", Национална мрежа за децата и Асоциация „Родители", както и на БНТ и Дарик [ … ]

продължава>

Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа (JA-YE Europe), който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове. Това се случва в интерактивна среда, използвайки подхода на учене чрез правене. Участниците изследват многото нови възможности за кариера, които предлага съвременният бизнес, особено в сферите на науката и технологиите.

продължава>


WWW.PGTTM.COM © ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТЕН МЕНИДЖМЪНТ - КАЗАНЛЪК