В първите дни на месец март 2021 година  учениците от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт в гр. Казанлък взеха участие  в училищния кръг от Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, организирано от Министерство на образованието и науката в партньорство със съорганизатора – Интер Карс България ЕООД. Тази година надпреварата ще се проведе под мотото „Приеми това предизвикателство!“. Ученици от цяла България ще се борят за първото място на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, за да представляват България на международното състезание Young car mechanic.


Училищният кръг от Националното състезание се проведе в учебните работилници на територията на училището в следните етапи:

І етап: Решаване на теоретичен тест по Безопасност на движението по пътищата в системата на ИААА;

ІІ етап: Решаване на теоретичен тест по Устройство, обслужване, ремонт на МПС в електронен формат в специална система https://youngcarmechanic.bg/;

ІІІ етап: Майсторско управление на МПС по зададено трасе;

ІV етап: Изпълнение на практически задания за автомонтьор на конкретни работни места.

В съревнованието за първо място се включиха ученици от 11. и 12. клас от специалностите „Автомобилна мехатроника“ и „Електрообзавеждане на транспортна техника“. Обособиха се пет отбора, като всеки отбор се състои от двама автомонтьори и един водач на МПС. В съответствие с регламента на състезанието отборът, показал най-добри професионални компетентности и умения, ще вземе участие на следващото ниво от Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“.

За 2021 год. училището ще бъде представено от екипа, показал най-добри резултати в класирането. Той е в състав:

  1. Илия Стефанов Шопов;
  2. Атанас Стефанов Атанасов;
  3. Гюннур Селяйдин Ходжа

На младите, но талантливи автомонтьори от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт в гр. Казанлък пожелаваме отлично представяне на Регионалния кръг на състезанието, който ще се проведе в град Бургас с участието на отбори от Бургас, Сливен, Габрово Стара Загора, Градница и Ямбол.

Успех!


WWW.PGTTM.COM © ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТЕН МЕНИДЖМЪНТ - КАЗАНЛЪК