Световната седмица на предприемачеството в ПГТТМ

За дванадесета поредна година  Джуниър  Ачийвмънт  България организира инициатива за отбелязване на Световната седмица на предприемачеството.  По този повод  в  ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт се проведоха три инициативи : Конкурс за рисунка на тема предприемачество, открит урок на тема – „Възможности за финансиране на МСФ , както и иновационен лагер. Тази година Джуниър Ачийвмънт  България определи глобалните теми: „Образование“, „Екосистеми“, „Политика“, „Включване“.

alt

В иновационния лагер на учениците им бе поставена задачата да представят публична идея заразяваща общността, която трябва да бъде с екологична, социална или социално-екологична насоченост. По регламент бяха определени ментори и гостуващо жури в състав: г-жа Донка Малчева – Бюро по труда Казанлък и Йордан Игнатов -Казанлъшка Търговско- промишлена палата. Формираха се 5 отбора от различни възрастови групи и специалности. Възпитаниците на гимназията, водени от заразяващата публична кампания „Капачки за бъдеще“ , насочиха уменията и идеите си в сферата на благотворителната кауза.  Журито остана впечатлено от  мисленето на младите  хора, то ги видя в една друга светлина. Те доказаха, че обществото в тяхно лице се променя. Младежите обръщат все по- голямо внимание на екологичната и социално значимата част от живота ни. В тази седмица на предприемачеството икономическата изгода отстъпи на втори план пред глобалните екологични , социални проблеми. Призивът, който преди няколко години „Капачки за бъдеще“ отправи към обществото се мултиплицира в съзнанието на младите хора, помогна в тяхното личностно израстване. Днес учениците мислят как да бъдат полезни, помагайки на обществото, което изграждат. В тях се заражда потребността за полезност,  а не само консуматорство. Реализацията на „Капачки за бъдеще“ не само спасява децата с новата апаратура, която купува, но и помага в израстването на бъдещите деца, които ще създадат  социално  и отговорно общество. Тези заключения са базирани въз основа проектите на 5-те отбора от иновационния лагер. Всички отбори излезнаха като победители в тазгодишния формат на състезанието. Дадоха пет решения, които обединиха и чрез това доказаха своето единомислие и готовност да надградят „Капачки за бъдеще“, с нова инициатива, която пилотно ще стартира в нашата гимназия. Ръководството на училището с огромно желание ще се присъедини ,и ще подпомогне реализацията на тяхната благотворителна кауза , свързана със събиране на метални опаковки- кенчета. Тази седмица училището се свърза с многопрофилното лечебно заведение- МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" ЕООД- Казанлък с цел уточняване на техните нужди.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt


Открийте ни във ...


ТОП НОВИНИ

ПГТТМ чества своя 60-годишен юбилей

От своето създаване през 1956 г. до днес училището премина през много етапи на трансформация и се превърна в модерно конкурентоспособно учебно заведение с утвърден престиж и авторитет в бързо изменящите се условия на образователно-възпитателния процес, способно да формира у учениците знания, умения, национални и общочовешки добродетели при подготовката им за социализация и професионална реализация.

Продължава >>>Състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” - 2016

Най-добрите в състезанието тази година са: Стоян Стоянов, Росен Иванов, Иван Кирчев, Георги Георгиев – всички са от специалност „Автотранспортна техника“. Победителите съставят училищният отбор, който ще представя ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт на регионалното състезание на 25. и 26. март 2016 г. в гр. Бургас.


Продължава >>>

Търсене

www.kazanlak-bg.info