Честит 24 май - ден на българската просвета и култура и на славянската писменост:

Заключителната част на проект „Креативни в електрическо бъги“, по  програма „Еразъм+“ на Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт,  представи съвременни методи в бързоразвиващите се технологии при създаването на прототип на електрическо бъги.

alt

Гости на събитието бяха партньорите от професионално училище Salesianos Sant?sima Trinidad в град Севиля, Испания, с представители Франсиско Гарсия – зам. директор по професионално образование, Ирене  Хуертас и Виктория Родригес - учители по информатика.  Присъстваха представители на бизнеса и училищата в град Казанлък, ученици и родители.

По време на представителната изява гостите с интерес проследиха специално изработения филм, който разкрива цялостния престой на целевата група по проекта в град Севиля, Испания. За времето от 01.04.2019 г. до 12.04.2019 г. шестнадесет ученици от 11 клас в специалности „Автомобилна мехатроника“ и „Електрообзавеждане на транспортна техника“ с ръководители инж. Диана Георгиева и Иван Иванов, създадоха действащ прототип на електрическо бъги.  Производственият процес и обучението се проведоха в специализирана работилница под ръководството на наставници от партньорската организация – учителите Антонио Каналес и Хосе Мануел Рамос. В рамките на двуседмичния престой учениците се потопиха в работната среда и повишиха своите професионални умения - да разчитат чертежи и схеми, да оразмеряват и разчертават елементи, да работят с ъглошлайф и електрожен. С реализирането на проекта се повиши езиковата култура на учениците след проведен курс по испански език. За участието си учениците получиха сертификат за успешно завършено обучение по професионална подготовка и сертификат за успешно завършен курс по испански език.

Директорът на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт – Казанлък, д-р Дечко Пейчинов, сподели идеята на учениците да създадат собствен прототип на електрическо бъги в училище, с което да покажат професионализъм и желание да работят в сферата на автомобилостроенето. Това е още един успешен пример за ползите от подобни междуучилищни и международни обучителни проекти, за споделяне на опит и практика, както за самите ученици и учители, така и за града ни.

Пред журналистите господин Франсиско Гарсия не скри своето възхищение от осъществените два проекта между професионалните гимназии в Казанлък и Севиля и смята, че това е само началото на изградените партньорски взаимоотношения. Предстоят нови идейни проекти между двете училища за обмен на ученици за работа в реална работна среда.

Предстоящият обмен между училищата е възможност за сравнение на професионалните умения и компетенции на учениците, опознаване на културно-историческото наследство на двете страни, на техните традиции и култура.

Д-р Пейчинов изрази надежда, че пътуванията и обмяната на опит ще впечатлят младите хора и ще повишат  мотивацията им за обучение,  ще разширят възможностите им за бъдеща професионална реализация.

Видео материал:

http://www.presstv.bg/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d0%be%d1%82-%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0/05/30/%d0%bf%d0%b3%d1%82%d1%82%d0%bc-%d1%81%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d1%8f-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%bb%d1%8a%d0%ba/?fbclid=IwAR18xmGZiSw2G84BoFnTk4bvFjQLu1KZS75oPGpccOOlOtHdvXtuSBGBI88

alt

alt

alt


ПГТТМ чества своя 60-годишен юбилей

От своето създаване през 1956 г. до днес училището премина през много етапи на трансформация и се превърна в модерно конкурентоспособно учебно заведение с утвърден престиж и авторитет в бързо изменящите се условия на образователно-възпитателния процес, способно да формира у учениците знания, умения, национални и общочовешки добродетели при подготовката им за социализация и професионална реализация.

Продължава >>>

Състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” - 2016

Най-добрите в състезанието тази година са: Стоян Стоянов, Росен Иванов, Иван Кирчев, Георги Георгиев – всички са от специалност „Автотранспортна техника“. Победителите съставят училищният отбор, който ще представя ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт на регионалното състезание на 25. и 26. март 2016 г. в гр. Бургас.


Продължава >>>


АДРЕС:

  • ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТЕН МЕНИДЖМЪНТ


Адрес:
гр. Казанлък, ул. "Хемус" №5
6100

Е-мейл: pgttmkk@abv.bg

https://www.facebook.com/pgttm

Информация: телефони:

0431/6-23-46 0431/6-24-71

работно време: от 7:30 до 16:00 часа

Пишете ни и чрез формата


WWW.PGTTM.COM © ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТЕН МЕНИДЖМЪНТ - КАЗАНЛЪК