ПГТТМ реализира проект „Креативни в електрическо бъги“

Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт  участва в проект „Креативни в електрическо бъги“ на програма Еразъм+ в Севиля, Испания.

alt

Учениците на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт – Казанлък направиха прототип на електрическо бъги в партньорство с училището–домакин Salesianos Santisima Trinidad в град Севиля, Испания от 01.04.2019 до 12.04.2019 година.

За учебната 2018/2019 година Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт – Казанлък изпълнява проект 2018-1-BG01-KA102-047032, „Креативни в електрическо бъги“ по програма Еразъм+  с партньор EuroMind. Участници в проекта са 16 ученици от 11 клас в специалности „Автомобилна мехатроника“ и „Електрообзавеждане на транспортна техника“ с ръководители инж. Диана Георгиева и Иван Иванов.

В рамките на двуседмичния си престой в град Севиля учениците под ръководството на техните ръководители показаха своите професионални умения в дейностите по оразмеряване, нарязване, заваряване на детайлите от конструкцията на автомобилното тяло. За 10 работни дни те създадоха действащ прототип на електрическо бъги. За обогатяване и разширяване на езиковата  култура на учениците, училището-домакин проведе начално обучение по испанки език за времето на престоя. Всеки участник в проекта получи Сертификат за успешно завършено обучение по практически умения и Сертификат за успешно завършил курс по испански език.

По време на престоя си в Севиля учениците от Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт създадоха основите на ползотворно междукултурно приятелство със своите връстници-домакини, основаващо се на взаимна обмяна на знания и опит в областта на автомобилите.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt
Открийте ни във ...

ТОП НОВИНИ

ПГТТМ чества своя 60-годишен юбилей

От своето създаване през 1956 г. до днес училището премина през много етапи на трансформация и се превърна в модерно конкурентоспособно учебно заведение с утвърден престиж и авторитет в бързо изменящите се условия на образователно-възпитателния процес, способно да формира у учениците знания, умения, национални и общочовешки добродетели при подготовката им за социализация и професионална реализация.

Продължава >>>Състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” - 2016

Най-добрите в състезанието тази година са: Стоян Стоянов, Росен Иванов, Иван Кирчев, Георги Георгиев – всички са от специалност „Автотранспортна техника“. Победителите съставят училищният отбор, който ще представя ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт на регионалното състезание на 25. и 26. март 2016 г. в гр. Бургас.


Продължава >>>

Търсене

www.kazanlak-bg.info