Световната седмица на парите в ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт

Във връзка със „Световната седмица на парите“ за осма поредна година Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт организира на 28 март 2019 година изложба и дискусия на тема „Парите и времето“.

alt

В инициативата проведена в Информационния център на ул. Искра 4 взеха участие г-жа Ваня Иванова – Секретар на Община Казанлък, г-н Венцислав Петров – Директор на ФЦ Казанлък - Уникредит Булбанк, официални гости, експерти, колеги и ученици. По време на дискусията се включи на живо в конферентна връзка експерт от финансова група „Карол“, които допълниха картината за развитието на парите, тяхното приложение в наши дни, възможностите за инвестиране на валутните пазари и рисковете от това. Своето експертно мнение по друг актуален въпрос представи пред аудиторията г-н Венцислав Петров. Той отговори на въпроси на младежите относно финансовите пазари, представи актуалните продукти на банките и възможните „ефекти-дефекти“ от преминаване на националната валута към евро. В конферентна връзка от ИП „Карол“ се включи ръководителят на отдел „Международни пазари“ Димо Димов. Той обясни механизма на работа на валутните пазари, възможностите за инвестиране и използването на демо-сметки, като начин за придобиване на опит в инвестиции на валутния пазар. Дискусията за парите плавно премина към прецизно подредената изложба „Парите и времето“ от Освобождението до наши дни, допълнена с интересни факти за лицата и символите, изобразени на банкнотите. Секретарят на Общината Ваня Иванова изрази своето възхищение от формата на инициативата, изложбата и презентационните умения на учениците от 10 клас, които представиха историята парите и тяхното бъдещо развитие. На 29 март ученици от 10а клас посетиха ДГ “Мечо Пух“ гр.Казанлък и изнесоха открит урок на децата в подготвителната група на тема „ Къде растат парите“. Децата получиха тематичен подарък–„касичка“ и детска книжка с приказки на финансова тематика. В „Световната седмица на парите“ в гимназията бе изнесен и открит урок.

alt

alt

alt

alt

Открийте ни във ...


ТОП НОВИНИ

ПГТТМ чества своя 60-годишен юбилей

От своето създаване през 1956 г. до днес училището премина през много етапи на трансформация и се превърна в модерно конкурентоспособно учебно заведение с утвърден престиж и авторитет в бързо изменящите се условия на образователно-възпитателния процес, способно да формира у учениците знания, умения, национални и общочовешки добродетели при подготовката им за социализация и професионална реализация.

Продължава >>>Състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” - 2016

Най-добрите в състезанието тази година са: Стоян Стоянов, Росен Иванов, Иван Кирчев, Георги Георгиев – всички са от специалност „Автотранспортна техника“. Победителите съставят училищният отбор, който ще представя ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт на регионалното състезание на 25. и 26. март 2016 г. в гр. Бургас.


Продължава >>>

Търсене

www.kazanlak-bg.info