12-18 НОЕМВРИ СВЕТОВНА СЕДМИЦА ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В ПГТТМ

Ученици от ПГТТМ- гр. Казанлък - предлагат иновативни решение на казус свързан с младежката безработица и професиите на бъдещето.

alt

По традиция Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт  гр. Казанлък  отбеляза Световната седмица на предприемачеството, като на 16.11.2018г. организира състезание „Иновационен лагер“ за учениците от 9 до 12 клас. Иновационният лагер е нов образователен подход, който мотивира младите хора да развиват своята предприемаческа нагласа, поемайки рискове в интерактивна среда. Ментор и член на журито на провелото се състезанието беше: г-жа Марияна Попова – представител на ДАВИД Холдинг АД - IT компания, която разработва и доставя софтуерни решения и услуги за нуждите на държавната и общинска администрация, индустрията, енергетиката и доставчиците на услуги.

Двадесет ученици, разделени на случаен принцип в 4 отбора, приеха предизвикателството да бъдат изобретателни, да успеят да се сработят като екип в рамките на състезанието, генерират идеи, които решават поставения от Джуниър Ачийвмънт България казус. Решението на казуса беше  презентирано на сцена от всеки отбор.

Първото място беше присъдено на отбор  „All Stars“ – Никсън Цветков,Теодор Папазов, Станислава Манова, Мурад Рифат от 10 клас и Неджатин Ахмед от 11 клас. Тяхната идея бе да се създаде сайт за виртуална реалност, който да позволява на клиентите да посетят определена историческа или културна забележителност и така да се запознаят с обичаите, нрави и културата на различните етноси .

Второто място е за  отбор  „Рискови играчи“ – Венко Радев, Златин Вълчев, Кристин Чаушева, Пламена Милева и Георги Запрянов  - от 11 клас, с идеята за  „Модна къща на етносите“ предлага да създаде модели на дрехи, които да съчетават характерни елементи от националните облекла на различни етноси в един общ модел.

Третото място спечели отбор „Etnology“ – Ивета Генева, София Иванова, Стилияна Христова, Мариета Недялкова и Яница Петрова от 10 клас, решение на казуса за този отбор бе, да се направят снимки, с които да се направи изложба, представящи различните етноси.

Четвърто място спечели отбор „Gods of the future“ – Иван Петров, Денислав Желязков, Симеон Петков, Ивона Георгиева от 9 клас, Ивелин Димитров от 11 клас, те предлагат да се направи Клуб по танци за различни етноси. В клуба ще може да се учат различни традиционни танци. Всеки участник от иновационния лагер получи персонална грамота и награда.

Към инициативата се включи и ученичката от 11а клас Пламена Милева, тя предостави рисунки на предприемаческа тематика. Създадени бяха и информационни табла  на тема: „Предприемачество“, таблата бяха разположени във фоаето на училището и учителската стая.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt


Открийте ни във ...

ТОП НОВИНИ

ПГТТМ чества своя 60-годишен юбилей

От своето създаване през 1956 г. до днес училището премина през много етапи на трансформация и се превърна в модерно конкурентоспособно учебно заведение с утвърден престиж и авторитет в бързо изменящите се условия на образователно-възпитателния процес, способно да формира у учениците знания, умения, национални и общочовешки добродетели при подготовката им за социализация и професионална реализация.

Продължава >>>Състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” - 2016

Най-добрите в състезанието тази година са: Стоян Стоянов, Росен Иванов, Иван Кирчев, Георги Георгиев – всички са от специалност „Автотранспортна техника“. Победителите съставят училищният отбор, който ще представя ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт на регионалното състезание на 25. и 26. март 2016 г. в гр. Бургас.


Продължава >>>

Търсене

www.kazanlak-bg.info