Второ място за ПГТТМ в националното състезание „Социални иновации“ 2018 г.

Екип Creafuture

Име на идея: Здраве навсякъде

Училище: ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, гр. Казанлък; Ученици: Кристин Чаушева, Моника Върбанова, Пламена Милева; Преподавател: Петя Байкова; Ментор: Мая Христова, Асистент на главния изпълнителен директор, NN България.

alt

Идеята на отбор Creafuture произтича от тенденцията за обезлюдяване на селските райони, което прави икономически неизгодно да се създават аптеки далеч от градовете и лишава хората в малките населени места от достъп до лекарствени средства. Разработената от учениците социална бизнес идея е насочена към преодоляване на така описаните предпоставки за социално изключване чрез разработване на софтуер, който систематизира информацията за адресната регистрация на пациенти в селските райони и потребностите им от лекарства въз основа на преглед при личния лекар. Регистрирани в платформата доставчици на лекарствени средства и организациите, предлагащи шофьорски курсове (както частни школи, така и професионални училища по транспорт), съвместно организират доставката на необходимите медикаменти, като за целта се използва частта от обучението, посветена на извънградско шофиране.

alt

alt

Кристин Чаушева: Идеята ни дойде от това, че всеки ден се сблъскваме с проблемите на върастните хора в малките населени места. Виждаме възрастните по спирките, на връщане от аптеките в близкото населено място. Тъй като ние сме професионална гимназия по транспорт и при нас редовно пътуват автомобили за уроци по междуградско курмуване, решихме че тези пътувания могат да служат и за нещо друго. Това  нещо съвсем реално и осъществимо.

С какво ви помогна вашия бизнес ментор от NN?

Пламена Милева: Тя ни оказа голяма покрепа, показа ни допуснати грешки и постоянно беше в контакт с нас. Застана твърдо зад нашата идея още от самото начало и ни даде увереност, че ще сме сред първите.
Открийте ни във ...

ТОП НОВИНИ

ПГТТМ чества своя 60-годишен юбилей

От своето създаване през 1956 г. до днес училището премина през много етапи на трансформация и се превърна в модерно конкурентоспособно учебно заведение с утвърден престиж и авторитет в бързо изменящите се условия на образователно-възпитателния процес, способно да формира у учениците знания, умения, национални и общочовешки добродетели при подготовката им за социализация и професионална реализация.

Продължава >>>Състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” - 2016

Най-добрите в състезанието тази година са: Стоян Стоянов, Росен Иванов, Иван Кирчев, Георги Георгиев – всички са от специалност „Автотранспортна техника“. Победителите съставят училищният отбор, който ще представя ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт на регионалното състезание на 25. и 26. март 2016 г. в гр. Бургас.


Продължава >>>

Търсене

www.kazanlak-bg.info