ПГТТМ организира седмица по пътна безопасност

Като част от Седмицата по безопасност на движението, организирана от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в Казанлък, днес в двора на училището се проведе поредната инициатива, свързана с толкова важния въпрос за сигурността по пътищата.

alt

Гости на събитието бяха деца от Детска градина „Мечо Пух“, ОУ „Кулата“ и спортен  клуб „Ефко рейсинг“, последните от които бяха и част от организираните прояви. Събитията се осъществяват с подкрепата на Община Казанлък.

Седмицата по безопасност на движението е партньорска инициатива на Професионалната гимназия по транспорт, клуб „Пътна безопасност“, клуб „Зелен автомобил“ , клуб „Светът на автомобилите“, работещи по проект „Твоят час“ на МОН.
Основаната цел на днешните прояви бе да се ангажират максимален брой участници от всички възрасти с темата за безопасността по пътищата.

Лице на събитието беше младата надежда на „Ефко Рейсинг Казанлък“ Кристиян Христов, който едва на 16 години вече има завидни постижения в картинга, а на 12 май предстои неговият дебют и в автомобилния спорт. Автомобил, подобен на този на Кристиян, беше показан в двора на училището, за да могат желаещите да го разгледат отблизо.

Кристиян Христов бе представен от Стефан Драганов, председател на „Ефко рейсинг Казанлък“ и Председател на комисията по сигурност, обществен и екологичен ред, член на комисията по образование, младежки дейности, спорт и туризъм
и член на комисията по социални дейности и трудова заетост към Общински съвет- Казанлък.

Ученици от Гимназията по транспорт и транспортен мениджмънт показаха на своите съученици и на по-малките гости от съседните училища правилната екипировка на колоездачите, съобразена с правилата за сигурност и демонстрираха уменията си за водене на велосипед на  състезание с препятствия.
Резултатите на участниците са както следва: Николай Мацов (24,64 сек.); Златин (25,65); Георги Христов (25,75); Димитър Мацов(26,22); Станимир Иванов (26,44); Стоян Кирилов (27,15);

Освен тях демонстрация с мотоциклети направиха две от надеждите на Клуба по мотоциклетизъм „Дамасцена“, които са и ученици на Професионалната гимназия по транспорт – Мариян Маринов  и  Гюнур Ходжа. С атрактивните си изпълнения те впечатлиха всички, като дори предизвикаха радостни възгласи у най-малките гости на проявата.

Ръководството на училището връчи на своите възпитаници, взели участие в регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, грамоти от Техническия университет-Габрово, в които се удостоверява, че всеки от тях  е приет за студент по избрана от него специалност в Университета.

Директорът на Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт сподели, че училището разполага със софтуер за обучение по пътна безопасност, който са готови да споделят с всички образователни институции в общината.

alt

alt

alt

alt

alt
Открийте ни във ...

ТОП НОВИНИ

ПГТТМ чества своя 60-годишен юбилей

От своето създаване през 1956 г. до днес училището премина през много етапи на трансформация и се превърна в модерно конкурентоспособно учебно заведение с утвърден престиж и авторитет в бързо изменящите се условия на образователно-възпитателния процес, способно да формира у учениците знания, умения, национални и общочовешки добродетели при подготовката им за социализация и професионална реализация.

Продължава >>>Състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” - 2016

Най-добрите в състезанието тази година са: Стоян Стоянов, Росен Иванов, Иван Кирчев, Георги Георгиев – всички са от специалност „Автотранспортна техника“. Победителите съставят училищният отбор, който ще представя ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт на регионалното състезание на 25. и 26. март 2016 г. в гр. Бургас.


Продължава >>>

Търсене

www.kazanlak-bg.info