Честит 24 май - ден на българската просвета и култура и на славянската писменост:

Като част от Седмицата по безопасност на движението, организирана от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в Казанлък, днес в двора на училището се проведе поредната инициатива, свързана с толкова важния въпрос за сигурността по пътищата.

alt

Гости на събитието бяха деца от Детска градина „Мечо Пух“, ОУ „Кулата“ и спортен  клуб „Ефко рейсинг“, последните от които бяха и част от организираните прояви. Събитията се осъществяват с подкрепата на Община Казанлък.

Седмицата по безопасност на движението е партньорска инициатива на Професионалната гимназия по транспорт, клуб „Пътна безопасност“, клуб „Зелен автомобил“ , клуб „Светът на автомобилите“, работещи по проект „Твоят час“ на МОН.
Основаната цел на днешните прояви бе да се ангажират максимален брой участници от всички възрасти с темата за безопасността по пътищата.

Лице на събитието беше младата надежда на „Ефко Рейсинг Казанлък“ Кристиян Христов, който едва на 16 години вече има завидни постижения в картинга, а на 12 май предстои неговият дебют и в автомобилния спорт. Автомобил, подобен на този на Кристиян, беше показан в двора на училището, за да могат желаещите да го разгледат отблизо.

Кристиян Христов бе представен от Стефан Драганов, председател на „Ефко рейсинг Казанлък“ и Председател на комисията по сигурност, обществен и екологичен ред, член на комисията по образование, младежки дейности, спорт и туризъм
и член на комисията по социални дейности и трудова заетост към Общински съвет- Казанлък.

Ученици от Гимназията по транспорт и транспортен мениджмънт показаха на своите съученици и на по-малките гости от съседните училища правилната екипировка на колоездачите, съобразена с правилата за сигурност и демонстрираха уменията си за водене на велосипед на  състезание с препятствия.
Резултатите на участниците са както следва: Николай Мацов (24,64 сек.); Златин (25,65); Георги Христов (25,75); Димитър Мацов(26,22); Станимир Иванов (26,44); Стоян Кирилов (27,15);

Освен тях демонстрация с мотоциклети направиха две от надеждите на Клуба по мотоциклетизъм „Дамасцена“, които са и ученици на Професионалната гимназия по транспорт – Мариян Маринов  и  Гюнур Ходжа. С атрактивните си изпълнения те впечатлиха всички, като дори предизвикаха радостни възгласи у най-малките гости на проявата.

Ръководството на училището връчи на своите възпитаници, взели участие в регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, грамоти от Техническия университет-Габрово, в които се удостоверява, че всеки от тях  е приет за студент по избрана от него специалност в Университета.

Директорът на Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт сподели, че училището разполага със софтуер за обучение по пътна безопасност, който са готови да споделят с всички образователни институции в общината.

alt

alt

alt

alt

altАДРЕС:

  • ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТЕН МЕНИДЖМЪНТ


Адрес:
гр. Казанлък, ул. "Хемус" №5
6100

Е-мейл: pgttmkk@abv.bg

https://www.facebook.com/pgttm

Информация: телефони:

0431/6-23-46 0431/6-24-71

работно време: от 7:30 до 16:00 часа

Пишете ни и чрез формата


WWW.PGTTM.COM © ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТЕН МЕНИДЖМЪНТ - КАЗАНЛЪК