Честит 24 май - ден на българската просвета и култура и на славянската писменост:

На 29 и 30 03.2018 г. в Технически университет – град Варна се проведе Национално средношколско състезание „Енергетиката и ние”. В надпреварата взеха участие 109 състезатели от цяла България.

alt

Първият ден се проведе кариерен форум „Заедно в бъдещето”,  в който участваха всички ученици, учители, преподаватели от университета и представители на 33 фирми от областта на Енергетиката. Така се затвърди връзката между средното училище, университета и бизнеса.

Втория ден беше състезателната част. Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт участва за трета поредна година. Представителите на нашето училище  много добре презентираха своите идеи пред жури от преподаватели от ТУ - Варна и представители на енергийни фирми. Учениците, които ни представиха са  от 9 и  12 клас:

  • Дениз Юсеин  от 12в клас с макет на тема „Биогазова инсталация”;
  • Георги Пенев от 9в с макет на тема „Ветрогенератори”;
  • Веселин Генчев от 9в с доклад на тема „Зелена енергия”.

Нашите ученици презентираха своите идеи  и пред зрителската аудитория на Канал 2, като участваха в живото предаване на телевизията.

Тяхното отлично представяне им донесе грамоти, награди а дванадесетокласникът Дениз Юсеин беше приет за студент в Електротехнически факултет към ТУ- Варна в специалност „Електроенергетика”.

Видео за състезанието - отвори

alt

alt

alt


АДРЕС:

  • ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТЕН МЕНИДЖМЪНТ


Адрес:
гр. Казанлък, ул. "Хемус" №5
6100

Е-мейл: pgttmkk@abv.bg

https://www.facebook.com/pgttm

Информация: телефони:

0431/6-23-46 0431/6-24-71

работно време: от 7:30 до 16:00 часа

Пишете ни и чрез формата


WWW.PGTTM.COM © ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТЕН МЕНИДЖМЪНТ - КАЗАНЛЪК