Честит 24 май - ден на българската просвета и култура и на славянската писменост:

На 09 и 10 март 2018 година в Професионална техническа гимназия „Васил Левски“ град Горна Оряховица се проведе Националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“.

alt

Състезанието бе открито от зам. министър Таня Михайлова, която не скри, че за нея емоцията е много голяма, тъй като дълго време е била от другата страна на банката и е участвала като директор на професионална гимназия. „Състезанието е място за изява и проверка на знанията и в същото време е възможност за популяризиране на професионалното образование. Най-важното е да покажете това, което знаете и на което са ви научили вашите преподаватели”, обърна се тя към момчетата и момичетата, участващи в надпреварата.

Успех на състезателите пожелаха и домакините – инж. Владимир Григоров, който е основател на ученическата надпревара, и директорът на ПТГ „Васил Левски” инж. Габриела Данаилова.

77  ученика  от 37 професионални гимназии участваха в надпреварата за „Най- добър техник в машиностроенето“.

Учениците решаваха в продължение на три часа тест от 40 въпроса от учебните предмети: Техническо чертане, Техническа механика, Материали и заготовки /Материалознание/, Електротехника и електроника, Информационни технологии и две приложно-творчески задачи, съдържащи детайлиране по зададен чертеж и довършване на чертеж на съединение.

Представители на ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт бяха Чавдар Иванов от 11в клас и Виктор Йосифов от 11б клас. Чавдар Иванов се класира на 18 място, а Виктор Йосифов на 43 място от общо 77 участници.

alt

alt

altАДРЕС:

  • ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТЕН МЕНИДЖМЪНТ


Адрес:
гр. Казанлък, ул. "Хемус" №5
6100

Е-мейл: pgttmkk@abv.bg

https://www.facebook.com/pgttm

Информация: телефони:

0431/6-23-46 0431/6-24-71

работно време: от 7:30 до 16:00 часа

Пишете ни и чрез формата


WWW.PGTTM.COM © ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТЕН МЕНИДЖМЪНТ - КАЗАНЛЪК