Честит 24 май - ден на българската просвета и култура и на славянската писменост:

На 12 октомври по повод деня на Общината, по инициатива на ръководството на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт - Казанлък се учреди Олимпийски клуб. Това е първата по рода си инициатива за участие на местните младежки общности в Олимпийското движение у нас.

alt

Идеята за учредяването на младежка организация за разпространение на олимпийските идеи и култура чрез спорта идва от младата преподавателка Цветелина Джоргова и нейните ученици взели участие в 34 сесия на Националната олимпийска академия в Албена тази година.

Основаването на клуба стана в присъствието на ученици и преподаватели на гимназията и   възпитаници на НСА „Васил Левски“, които работят в областта на спорта - Петя Пендарева, Стефан Драганов, Методи Маринов.

Събранието бе ръководено от директора на гимназията д-р инж. Дечко Пейчинов. Поздравление към учениците и учителите поднесе проф. Лозан Митев, председател на Общото събрание на НСА „Васил Левски“ и директор на Националната олимпийска академия към Българския олимпийски комитет.

На учредителното събрание бе обсъдено значението на Олимпийския клуб към гимназията като средище на талантливи млади хора, които да се възпитават и приобщават към хуманните ценности на спорта и да се поощряват за участие в проекти и програми, чрез които да се популяризират нравствените идеи на олимпизма за един по-справедлив и добър свят, за изграждането на младо поколение вдъхновена от благородната идея за хармоничното развитие и стремежа за усъвършенстване. В този дух бяха и напътствените дума на директора на гимназията, който заяви подкрепата си за тази благородна инициатива.

По време на работната среща бяха обсъдени и първите дейности на клуба свързани с провеждането на спортни и образователни инициативи, организирането на Олимпийски дни и прояви в гимназията, участие на учениците дейността на Националната олимпийска академия, както и посещение на група ученици в НСА за съвместно обучение със студентите от Олимпийския клуб в НСА.

Основен партньор на Олимпийския клуб в Казанлък ще бъде НСА, съгласно приетото преди няколко седмици споразумение между ръководствата на двете образователни институции за съвместна образователна и социално-културна дейност.

alt

alt

alt

alt

alt


АДРЕС:

  • ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТЕН МЕНИДЖМЪНТ


Адрес:
гр. Казанлък, ул. "Хемус" №5
6100

Е-мейл: pgttmkk@abv.bg

https://www.facebook.com/pgttm

Информация: телефони:

0431/6-23-46 0431/6-24-71

работно време: от 7:30 до 16:00 часа

Пишете ни и чрез формата


WWW.PGTTM.COM © ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТЕН МЕНИДЖМЪНТ - КАЗАНЛЪК